Straling is levensgevaarlijk

Straling...het is overal om ons heen: we zitten in blokkendozen van gewapend beton,lopen in synthetische kleding, zitten veelvuldig achter de computer met onze telefoon in de hand terwijl we dood-gekookt voedsel nuttigen wat veelal geraffineerd is met toegevoegde E-nummers, hormonen en antibiotica. Door onze leefwijze vervuilen we niet alleen de aarde, maar ook onszelf. Dit gedrag leidt tot een enorme toename van welvaartsziekten maar ook onze prachtige planeet wordt langzaam onbewoonbaar gemaakt voor de volgende generatie.

Het natuurlijke veld
Een levende cel heeft, om gezond te kunnen functioneren, een bepaalde elektrische lading nodig. Een te grote afwijking kan ernstige verstoringen in onze cellen opleveren met ziekten en zelfs de dood tot gevolg.

De belangrijkste verstoringen voor ons natuurlijke veld zijn:
– metalen ruimten (gewapend beton, auto, vliegtuig e.d.)
– metalen circuits (beugelbeha, kwikvullingen)
– elektrische apparaten (huishoudelijke apparaten, lampen, computers e.d.)
– synthetische materialen (kleding, vloerbedekking, beddengoed)
– draadloze netwerken (internet, telefonie, afstandsbediening)
– geopathische belastingen (o.a. ongunstige aardstralen)

Daarnaast worden we beïnvloed door andere belastingen:
– gifstoffen in voeding
– belastende stoffen (cosmetica, deodorant, verf e.d.)
– zware metalen (uitlaatgassen, aluminium pannen e.d.)
– milieurampen

Kies voor minder straling
Uiteraard kun je niet alle schadelijke straling wegnemen, maar er zijn een aantal punten waar je gelukkig WEL wat aan kunt doen! Een aantal tips op een rij:

– vermijd metalen ‘circuits’. Draag geen beugelbeha, laat kwikvullingen door een biologische tandarts verwijderen en slaap niet op een metalen bedbodem.
– beperk elektrische belastingen zoveel als mogelijk. schakel apparaten uit wanneer je ze niet gebruikt en schaf anti-stralingsstickers aan voor je telefoon en andere elektrische apparaten.
– beperk het gebruik van synthetische materialen. Draag zo min mogelijk synthetische kleding, vermijd synthetische vloerbedekking en beddengoed.
– verminder draadloze netwerken. Vervang deze door bekabelde verbindingen en/of schap anti-stralingsstickers aan.
– verminder geopathische belastingen. Laat bijvoorbeeld een woonbioloog de belastingen van je huis beoordelen en waar nodig corrigeren.
– eet zo puur en onbewerkt mogelijk, het liefst biologisch
– vervang je aluminium pannen met stalen of emailpannen
– verwijder planten in de slaapkamer. Maar voeg planten in je woonkamer toe voor een goede zuurstofcirculatie

Natuurlijke maatregelen kunnen de kans op het krijgen van welvaartsziekten verminderen en kunnen, wanneer je ziek bent, bijdragen aan herstel. Er zijn vijf factoren van belang: het ontgiften van je lichaam, het gezond voeden van je lichaam, het verminderen van stress, het versterken van sociale steun en het verminderen van belastingen in je directe leefomgeving. Optimaliseer met name de factoren waarop je laag scoort.

Wat vind ik?
Op mijn telefoon en WIFI-kastje bevinden zich nu anti-stralingsstickers. Binnenkort komt er een woonbioloog bij mij langs om de stralingen in mijn woonomgeving te meten en te corrigeren indien nodig. Ik slaap sowieso NOOIT met mijn telefoon naast m’n bed, maar gebruik een ouderwetse wekker. ‘s Avonds ontplug ik mijn huishoudelijke apparatuur. Ook probeer ik niet langer dan 2 uur per dag achter de computer en/of televisie te zitten. Zoals jullie weten, eet ik al jaren biologisch om eventuele gifstoffen te vermijden. Mijn huid verzorg ik alleen met natuurlijke huidverzorging en cosmetica (www.greenskincare.nl en www.mineralissima.nl)

Ik begrijp dat het niet voor iedereen mogelijk is om alle punten aan te pakken (including myself), maar bewustwording is al een winst op zich. Probeer beetje bij beetje de straling te verminderen. Maak eventueel een stappenplan.

“Take care of nature and nature will take of you”

Bron: boek Handleiding Kanker, geschreven door Henk Fransen.

Mijn naam is Laura Kluyver, natuurvoedingsadviseur en ‘green’ blogger. Elke week schrijf ik een blog over mijn natuurlijke levensstijl en het belang hiervan.